Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (TDV KAGEM), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliği ile Ankara Çocuk Evleri Sitesi bünyesinde devlet korumasında bulunan kimsesiz çocuklar özelinde yürüttüğü “Sevgi Evleri” projesi kapsamında gönüllülerle bir araya geldi.

Projede ilk defa yer alacak gönüllüler eşliğinde düzenlenen programda konuşan TDV KAGEM Müdürü Nurcan Yavuz Yiğit, “KAGEM, yürütmüş olduğu çalışmaları eğitim, akademi, kültürel ve sosyal olmak üzere dört ana başlık üzerinden gerçekleştirmektedir. Özellikle sosyal alanda başlattığımız çalışmaları bir kerelik yapılmış bir faaliyetten ziyade süreklilik arz eden bir çalışma olarak projelendirmeyi önemsiyoruz. Yapılan işlerde vizyon ve misyonumuza uygun olarak, aile yapısını güçlendirerek, kadın ve gençliği sahih dini bilgi ve düşünce ekseninde buluşturmak adına ulusal ve uluslararası nitelikte öncü bir kurum olma çabası içindeyiz. Özellikle sosyal projelerde bize her daim yol arkadaşı olan gönüllülerimize şahsım ve kurumumuz adına teşekkür ediyorum.” diyerek özellikle gençlerin de bu tip sosyal projelerde yer almasına ayrıca memnun olduğunu ifade etti.

Toplantıya katılan ve kurum olarak sevgi evlerinde yapmış oldukları çalışmalarla ilgili gönüllülere detaylı bilgiler veren Ankara Çocuk Evleri Sitesi Müdür Yardımcısı İbrahim Tarihçi, gönüllülükte bir defalık ilişkilerin çocuklara yarardan çok zarar verdiğini ve bu sebeple gönüllülük çalışmalarında sürekliliğin önemli olduğunu vurguladı.

KAGEM ile bu alanda dört yıldır birlikte çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Tarihçi, “Ankara sevgi evlerinde toplam 350 çocuğumuz bulunuyor. Gönüllülüğü ciddiye aldığınızda ancak verim alabilirsiniz. Bu sebeple KAGEM’e ve siz değerli gönüllü ekibine bu işe gönül verdiğiniz için teşekkür ederiz.” dedi.

“Sevgi Evleri” projesinde yer alacak gönüllülerin sorularını cevaplayan ve dikkat edilmesi gereken hususların altını çizen Tarihçi, bu alanla ilgili doğru bilinen yanlışlara da açıklık getirdi.

Program sonunda söz alan KAGEM Gönüllüsü Psikolog Melike Doruk Metin ise, “Çocuklar özelinde yapılan gönüllülük çalışmalarında öncelikli iş, birlikte olunacak grubun ihtiyaçlarının en doğru şekilde belirlenerek çocuğun yararının gözetilmesidir. Bu sebeple gruptakilerin eğitim, sağlık, beslenme, sosyal-duygusal gelişimi ve psikolojik destek gibi ihtiyaçlarının ayrı ayrı birey bazında yaşına göre gözetilmesi gereklidir.” diyerek gönüllülükte görev alan kişi “Yaptığım iş benim ihtiyacım mı, yoksa karşı tarafın ihtiyacı mı?” sorusunu kendine dönem dönem sormalıdır dedi.