KALEM Söyleşilerinde dönemin ilk konuğu olarak üç dinin kutsal saydığı şehir Kudüs’ü, “Kalbim Kudüs’te Kaldı” adlı kitabı ile Yazar-Senarist Ahmet Turgut’tan dinledik.
“Kudüs, üç ekolün nesillerdir bir arada yaşadığı tek şehirdir”
Kudüs’ün tarihini ve Müslümanlar için değerini anlatan Turgut, günümüzde Kudüs algısının yok olduğunu söyleyerek, Siyonistlerin yıllarca ‘savaşmadık, satın aldık’ sloganı ile Müslümanları kandırarak yaptıkları işlere kılıf uydurduklarının altını çizerek Kudüs, maalesef bugün Müslümanların cehalet abidesidir. Hatta cehaletimizin şov yaptığı bir alan haline gelmiştir. Kudüs, üç ekolün nesillerdir bir arada yaşadığı tek şehirdir. Kıblesini yitiren toplumlar tekrar, kıblesini Kudüs üzerinden bulacaktır diye ekledi.
Turgut, “Etnik anlamda Kudüs mazimiz bin küsur yıllık, itikadi anlamda mazimiz genellikle Hz. Ömer ile başlatılır. O da başka bir gaflettir. Kudüs’ün ilk Müslüman fatihi Hz. Davud’tur. Kudüs’ün ilk Müslüman fatihinin Hz. Davud olduğunu idrak edemeyen, ona göre eli, dili, gönlü şekillenmeyen her türlü vizyon Siyonizm karşısında yenilmeye mahkumdur. Yahudiler “Biz Kral Davud’tan dolayı Kudüslüyüz” diyorlar. Ama biz şunu biliyoruz ki Davud Aleyhisselamın varisleri Müslümanlardır. Davud Aleyhisselemın nübüvvetine iman eden tek topluluk Müslümanlar. Davud Aleyhisselam Müslümandır. Davud yıldızı denilen altı köşeli sembol İslam sembolüdür. Camilerimizde minberlerimizde altı köşeli yıldızı biz hep kullandık. Osmanlı donanması Zülfikar ile Davut Yıldızını iç içe kullanır. O Siyonizm bayrağı altındaki yıldız işgal altında. Siyonistler bizim sembollerimizi çaldılar. Sonra vatanlarımıza göz diktiler.
Kudüs için fert olarak neler yapabiliriz?
Bilgi öncelikle lazım. Duygunun buraya yönelmesi lazım. Mevsimlik, sezonluk hassasiyetlerin ve sloganların elinden Kudüs’ü kurtarmamız lazım. Fatiha’nın gönderimleriyle düşünecek olursak, Kudüs’e sırtını dönmek gazaba uğramışlığın alameti ama mescidi Aksa için ölürüm ama orası neresi öğrenmem diyorsan o da senin dalalete düştüğünün alametidir. Dallin ehli mallun ehline dava şampiyonluğu güderse Kudüs yetim kalır. Dengesiyle, bilgisiyle, hikmetiyle Kudüs’e yönelmemiz lazım. Bilgi ile başlayacağız, sevgimizi gözden geçireceğiz. Bilginin sevgisi, sevginin bilgisi iki kanat olup inşallah hükmü ve hikmeti ile bizi Kudüs’e doğru ilerletecektir.
İstikrar olmazsa olmazımız. Sezonluk hassasiyetlerle Kudüs konuşmanın bereketi, ihlası, samimiyeti yok ve bize de dönüşü yok. “Geniş zamanlarda ekilmeyen tohumlar, dar zamanlarda meyve vermez”. 365 gün Kudüs’e dair zihninde bir şey yoksa o gün geldiğinde bir günde bir şeylerin meyve vermesini bekleyemeyiz” diye konuştu.
Programın ikinci kısmında dinleyicilerden gelen soruları cevaplayan Turgut, söyleşinin sonunda kitaplarını okuyucuları için imzaladı.