KAGEM 2017-2018 faaliyet döneminde başlayacak olan Sağlık Seminerlerinin ilki Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun “Uzun Sağlıklı Yaşamın Temel Kuralları” üzerine gerçekleştirildi.

 Tedavi yok, ömürlük ilaç kullanımı var

 Uzun ve sağlıklı yaşamanın insanın kendi elinde olduğuna vurgu yaparak sözlerine başlayan Saraçoğlu, “Uzun ömürlü olmayı bizler takdir edemeyiz. Fakat insanın son nefesine kadar sağlıklı yaşaması kendi elindedir. Dikkat ederseniz günümüzde hastalanmamaya çalışın diyoruz. Çünkü hastalıkların tedavisi yok. Yerine ömürlük ilaç kullanımı var.

 Örneğin, yüksek tansiyon hastası mısınız? İşte o ilacı, ömrümüzün sonuna kadar her gün kullanırsınız fakat tedavi olamazsınız.  Sadece o günü geçiştirirsiniz. Bu günümüzde bütün hastalıklarda böyle. Bunun arkasında pek çok neden yatıyor tabi.

 1984-1986 yılları arasında Anadolu’da çok önemli bir hareketlilik başladı. Buğday, mısır, nohut, mercimek vs. ne varsa Anadolu, üç yıl boyunca bu ürünleri Mersin Limanı’ndan ihraç etti. Üçüncü yıl sonunda yabancılar dediler ki: Bakın bu elinizdeki tohumlardan ancak  % 25 verim alabilirsiniz. Bizler size yüksek verimli tohumlar vereceğiz ve sonuç olarak biz ata tohumlarımızı kaybettik ve yerine böyle yüksek verimli fakat hastalıklı tohumlar geldi. Tabi ki kaçınılmaz son, ardı ardına şikâyetler başladı. Halkın bugün tükettiği pek çok üründe şikâyet aynı; hocam ne yesem sindiremiyorum, şişkinlik yapıyor. İşte bunun en büyük sebebi tohumların değişmesi” diyerek üreticilerin artık ithal tohumdan biran önce kurtulup ata tohumlarımıza geri dönmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

 Toplumda sık görülen şikâyetler, sebepleri ve tedavi yöntemlerine de geniş yer verilen seminere Ankaralıların ilgisi yoğun oldu.

 KAGEM’de yeni dönemde düzenlenmesi planlanan sağlık seminerleri on dört farklı konu başlığı ile  alanında uzman kişiler tarafından verilecek. Mayıs ayında tamamlanması planlanan seminer dizisinin başlıkları ise şu şekide; Kanser, Adolesanlar ve Madde Bağımlılığı, Gebelik ve Annelik, Yaşlılık ve Alzheimer, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Doğru Bilgi Kaynağına Nasıl Ulaşırım, Doğru Beslenme, Obezite ve Fiziksel Aktivite, Ev kazaları ve Alınacak Önlemler, Yediklerimiz Temiz mi? Gıda Güvenliği ve Hijyen, Kalp Hastalıkları, İlik, Kan ve Organ Bağışı, Akılcı ilaç kullanımı, Sağlık için iletişim becerileri.